woensdag 18 november 2015

Het werkpunt van deze week: Samen spelen/samen werken

Nadat de leerlingen alle werkpunten van de klas hadden opgesomd, werd er één werkpunt gekozen voor deze en volgende week.
Het nieuwe werkpunt is SAMEN SPELEN/SAMEN LEREN
Op de foto kan je zien wat dit allemaal inhoud. De leerlingen gingen in groep samen zitten en dachten hierover na. In het groen vind je terug wat je zeker WEL moet doen en in het rood wat je zeker NIET mag doen.
Dit gaat nog niet goed in de klas. Vandaag hadden we hier opnieuw een gesprek over. De leerlingen moeten tegen vrijdag 23 streepjes verzamelen om een beloning te krijgen. Ze hebben er tot nu toe 5...

Enkele regels in de klas:
- STOP = STOP: als iemand zich niet prettig voelt bij iets, zegt hij/zij stop. Ze maken hier een beweging bij. De andere moeten deze leerling dan onmiddellijk met rust laten.
- AFSPRAKEN MAKEN BIJ EEN SPEL: voor je een spel begint te spelen, ga je in een kring staan. Je maakt duidelijke afspraken met elkaar over het spel. Iedereen houdt zich aan de afspraken, anders mag je niet meer meedoen!
- GEEN GEWELD! Als je boos bent, ga je op de oranje bank zitten! We blijven van elkaar af!
- VASTE PLAATSEN IN DE RIJ: de leerlingen gaan op een vaste plaats staan in de rij, zo kan hierover geen ruzie meer zijn. Ze moeten genoeg plaats laten tussen elkaar, dat ze niet moeten duwen en trekken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten